Magiun de prune

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg prune
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 30 g unt
  • 1 plic zahar vanilat (optional)

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o oala de inox. Se adauga zaharul, si se pune la foc pana incepe sa fiarba, se adauga untul care are rolul de a impiedica sa se formeze spuma. Cand a mai scazut, se baga oala la cuptor si se adauga zeama de lamaie. Se lasa pana scade bine de tot zeama. Se incerca pe o farfurie, sa nu cada prea repede de pe lingurita. Se adauga zaharul vanilat (optional, cine nu vrea, nu pune). Se pune magiunul cald in borcane,se inchid ermetic si se mai baga la cutorul incins, dar fara foc, sa se sterilizeze. Cand sunt reci se pun in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise