Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 250 ml smantana de gatit 10%
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 100 gr de corn flour-amidon de porumb
  • 1lingurita de esenta de vanilie
  • ptr topping
  • fructe de padure prospete sau congelate
  • 2-3 linguri zahar
  • putin suc de lamaie

Mod de preparare

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit.

Intr-un alt vas amestecam amidonul de porumb cu restul laptelui sa se desfaca bine si cand laptele fierbe, se adauga amidonul desfacut si amestecam tot timpul pana se face o crema consistenta. Se ia de pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

Topingul-

Se pun fructele intr-o cratita cu 2 linguri de zahar si sucul de lamaie si 2-3 linguri de apa se fierbe pe foc mic pana sosul se strange putin.

Pudingul care s-a racit se imparte in portii se lasa sa se raceasca bine cateva ore si se serveste cu fructele puse deasupra.

Usor si foarte gustos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise