Mamaliga cu branza si ciolan afumat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 l de apa;
  • - 500 g malai;
  • - 100 g unt;
  • - 500 g ciolan afumat;
  • - 400 g branza proaspata;
  • - 400 g telemea de oaie;
  • - 100 g smantana;
  • - 1 ceapa.

Mod de preparare

1. Se pun cei 2 l de apa la fiert impreuna cu 50 g unt si o mana de malai.

2. Cand apa fierbe se adauga restul de malai si se amsteca foarte bine. Se lasa la foc mic timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand.

3. Intre timp se taie ciolanul cubulete si se frige intr-o tigaie. Cand s-a rumenit se stinge focul.

4. Branza proaspata se amesteca cu cea telemea.

5. Intr-un vas de yena se adauga putin unt si se ung peretii vasului.

6. Se aseaza prima oara un strat subtire de mamaliguta, apoi unul de branza, iar mamaliguta, stratul de ciolan afumat, iar mamaliga si la final un strat de branza. Se pune untul ramas deasupra si se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Se serveste fierbinte cu smantana deasupra si cu o ceapa alaturi.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise