Mamaliga cu cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi din cei albi
  • jumatate kg faina de malai
  • 500 gr ciuperci
  • sare
  • mujdei de usturoi.

Mod de preparare

Cartofii curatati se fierb in 1 litru si jumatate de apa rece cu sare.Cand au fiert destul se zdrobesc fara a-i scoate din apa.Daca apa a scazut in timpul fierberii se mai adauga apa incat sa fie cam tot 1,5 l .Se toarna malaiul ca sa se obtina o mamaliga mai moale.Se serveste cu ciuperci (curatate,spalate si feliate) calite in ulei incins,se condimenteaza dupa gust.Se servesc cu mujdei de usturoi,peste care se toarna uleiul in care s-au prajit ciupercile

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise