Mamaliga cu cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi din cei albi
  • jumatate kg faina de malai
  • 500 gr ciuperci
  • sare
  • mujdei de usturoi.

Mod de preparare

Cartofii curatati se fierb in 1 litru si jumatate de apa rece cu sare.Cand au fiert destul se zdrobesc fara a-i scoate din apa.Daca apa a scazut in timpul fierberii se mai adauga apa incat sa fie cam tot 1,5 l .Se toarna malaiul ca sa se obtina o mamaliga mai moale.Se serveste cu ciuperci (curatate,spalate si feliate) calite in ulei incins,se condimenteaza dupa gust.Se servesc cu mujdei de usturoi,peste care se toarna uleiul in care s-au prajit ciupercile

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise