Mamaliga cu ficatei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de ficatei de pui proaspeti curatati de nervuri
  • 3 cepe mari
  • sare piper
  • ptr mamaliga
  • ptr4 portii
  • 6pahare de apa
  • 2 pahare de faina de porumb cernuta
  • 11/2 lingurita de sare.

Mod de preparare

Mamaliga

Intr-un ceaun sau o oala cu fund dublu se pune apa cu sarea la fiert.Cind apa incepe sa fiarba se presoara putina faina deasupra si daca fierbe se face foc mic si se presoara restul fainii amestecind tot timpul pina se intareste putin.(de amestecat cel putin 20 de minute cu o lingura de lemn.)Cind mamaliga este gata o rastorn pe un platou si oacopar cu ceaunul ca sa se mentina calda.

Ficateii se prajesc intr-o tigaie si ceapa taiata solzi in alta pina devine aurie.

Pe o farfurie se pune o portie de mamaliga se aseaza putin si deasupra se pune o parte din ficatei si ceapa prajita .Totul trebuie sa fie cald.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise