Mamaliguta cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr malai,unt,2 morcovi,1 pastarnac,1 telina mica,1 legatura patrunjel verde.
  • Pentru mancare:600 gr ciuperci,zeama de la o lamaie,2-3 catei de usturoi,2-3 linguri de ulei,unt,50 ml vin alb,sare,piper.

Mod de preparare

Morcovii,telina si pastarnacul se curata,se spala si se taie in sferturi.Se pun la fiert in 1,5 l apa cu un praf de sare si se lasa sa fiarba 30 de minute,se scurg si se paseaza.

Se pune treisfert din supa la fiert intr-un vas pentru mamaliga,se pune 1 lingura de malai si se lasa sa clocoteasca,apoi se adauga in ploaie restul de malai,se amesteca bine,se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si patrunjel.Se fierbe 20 de minute apoi se rastoarna si se pune putin unt deasupra.

Mancarica:se curata ciupercile,se spala si se taie felii,se calesc in ulei,se adauga usturoiul tocat ,se stinge cu zeama de lamaie si vinul,se fierb inabusit 30 de minute,se condimenteaza cu sare,piper si putin patrunjel verde tocat marunt.Se adauga putin unt si se serveste cu mamaliguta calda.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise