Mancare de bame cu carne de oaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g carne de oaie;
  • - 500 g bame congelate;
  • - 100 ml ulei de masline;
  • - doua cepe;
  • - 2 cartofi;
  • - 50 ml suc de rosii;
  • - sare, piper;
  • - 100 ml otet;
  • - 1l apa;
  • - patrunjel verde;

Mod de preparare

1. Se spala carnea si se pune impreuna cu ceapa taiata pestisori la calit in 100 ml ulei de masline.

2. Se caleste la foc mic, pana se inmoaie ceapa, iar apoi se adauga 250 ml apa si se lasa la fiert 30 minute.

3. Separat se fierbe 1 l de apa cu 100ml otet, iar cand au dat in fiert se adauga bamele congelate si se mai lasa 10 minute.

4. Se scurg bamele si se adauga peste carne impreuna cu cartofii taiati cubulete si se completeaza cu apa.

5. Se mai lasa 15 minute si se adauga sucul de rosii, sarea si piperul si se mai lasa 10 minute.

6. Se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise