Mancare de bame cu carne de oaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g carne de oaie;
  • - 500 g bame congelate;
  • - 100 ml ulei de masline;
  • - doua cepe;
  • - 2 cartofi;
  • - 50 ml suc de rosii;
  • - sare, piper;
  • - 100 ml otet;
  • - 1l apa;
  • - patrunjel verde;

Mod de preparare

1. Se spala carnea si se pune impreuna cu ceapa taiata pestisori la calit in 100 ml ulei de masline.

2. Se caleste la foc mic, pana se inmoaie ceapa, iar apoi se adauga 250 ml apa si se lasa la fiert 30 minute.

3. Separat se fierbe 1 l de apa cu 100ml otet, iar cand au dat in fiert se adauga bamele congelate si se mai lasa 10 minute.

4. Se scurg bamele si se adauga peste carne impreuna cu cartofii taiati cubulete si se completeaza cu apa.

5. Se mai lasa 15 minute si se adauga sucul de rosii, sarea si piperul si se mai lasa 10 minute.

6. Se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise