Mancare de bame cu orez

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g bame spalate si inmuiate in vin alb
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • 1 morcov ras
  • 200 g orez prefiert
  • 1 ceapa tocata marunt
  • usturoi 5 catei tocati marunt
  • magheran busuioc oregano
  • patrunjel verde tocat
  • ulei, sare

Mod de preparare

Bamele, vanata si dovlecelul se taie bucati/rondele.

Vanata se opareste in apa cu sare.

Bamele,morcovul dovlecelul, usturoiul si ceapa se calesc putin in ulei apoi se adauga putina apa si se lasa sa fiarba impreuna cu orezul.Se adauga vanata si sucul de rosii, apoi condimentele.

La sfarsit se pune patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise