MANCARE DE CARTOFI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 250 g bacon
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2 linguri smantana
  • vegeta cu gust de gaina
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • ulei.

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja.

Ceapa se taie pestisori, baconul se taie fasii, apoi se pun la calit in putin ulei.

Cand cartofii sunt fierti, se curata de coaja si se taie cubulete.

Smantana se amesteca cu sucul de rosii. Intrun castron se pun cartofii, ceapa si baconul calite, sucul de rosii cu smantana si condimentele.

Se amesteca bine, apoi compozitia se toarna intrun vas termorezistent si se da la cuptor 15 minute.

La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt. Se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise