Mancare de ciuperci pleurotus

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. ciuperci pleurotus,
  • 2 cepe,
  • 150 ml. ulei,
  • 1 lingurita boia,
  • 1 lingurita piper,
  • 1 lingurita Vegeta,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,(dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

1.Intr-o cratita , se pune ceapa curatata si tocata si se caleste pana devine sticloasa, se adauga boiaua, ciupercile pleurotus, care , in prealabil, au fost spalate in mai multe ape si taiate fasii, apoi se pune usturoiul pisat.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba, pe foc moderat,15 minute.Se adauga o lingurita de Vegeta sau Secretul gustului, sare , dupa gust,piper, se lasa cca. 5 minute sa ma fiarba , apoi , dupa ce se stinge focul, se adauga patrunjel verde tocat.

2.Se serveste cu garnitura de orez si , dupa preferinta, cu salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise