Mancare de dovleac cu galuste de carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac,
  • 300 g cartofi,
  • 800 g rosii,
  • 200 g praz,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa).
  • Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 1 ou,
  • 2 linguri bulion gros,
  • 1 lingura frunzulite de cimbru,
  • 1 lingura pesmet,
  • o legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Mancarea de dovleac - Se taie cubulete miezul de dovleac si cartofii curatati de coaja. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie in 4 (eventual se preseaza inainte intre palme, pentru indepartarea semintelor), iar partea verde a prazului se taie rondele (partea alba se pastreaza pentru galuste). Cartofii si dovleacul se prajesc in uleiul incins, circa 3 minute, dupa care se adauga usturoiul presat, rosiile si rondelele (verzi) de praz si se calesc, si ele, putin. Se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. Galustele de carne - Se framanta toate ingredientele, inclusiv prazul taiat marunt (partea alba), se condimenteaza cu sare si piper si se fac - cu palmele ude - 12 galuste. Se introduc in mancare si se lasa sa fiarba circa 12 minute, pana ce incep sa se ridice la suprafata. Se mai gusta o data mancarea de dovleac de sare si piper, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise