MANCARE DE DOVLECEL SI CARTOFI GRATINATI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 30g.margarina,
  • 200g.dovlacel(zucchini),
  • 600g.cartofi,
  • 1dl.smantana,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper,
  • 80g.cascaval ras,
  • 8-10 rosii mici,
  • maghiran verde(sau uscat)
  • patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul taiat marunt se pun in 20g.margarina incinsa in tigaie ,la foc mic.

2.Dovlecelul se taie felii subtiri (nu se curata de coaja);cartofii se curata si se taie felii subtiri.

3.Se unge un vas de jena cu margarina ramasa,se pun un rand de dovlecel si un rand de cartofi,ultimul rand fiind de cartofi.Peste cartofi se pune ceapa si usturoiul calite,sare, piper si se presara 1/2 din cantitatea de cascaval ras.

4.Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si se toarna peste legume.Se coace 25 de minute la foc puternic.(200*C)

5.Se scoate vasul din cuptor, se pune restul de cascaval si se mai coace 25 de minute, la 180*C.Inainte de a servi legumele , se orneaza cu rosii taiate felii,se presara maghiran si patrunjel verde, ambele fin tocate.Se poate servi si ca garnitura la fripturi cu o salata si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise