Mancare de limba cu masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata limba de minzat
  • 1 ceapa mare
  • 1 l suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 150 ml vin alb
  • 200 g masline negre
  • ulei, sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Se fierbe limba in oala cu presiune in apa cu sare si piper .

Se scoate, se raceste si se dezgoleste de pielita alba ( daca e fiarta bine, imediat se desface, mai bine zis se exfoliaza )

Se prajeste ceapa 1 minut , se stinge cu sucul de rosii frecat cu faina , se adauga vinul, cam 350 ml de supa in care a fiert limba, maslinele si condimentele si se desarta intr-un vas ceramic dupa care se da la cuptor 30 minute, pina se alege uleiul deasupra.

Este foarte gustoasa aceasta mincare rece, pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise