Mancare de linte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g linte verde
  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • o ceapă
  • o cană pastă de roșii
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • măghiran

Mod de preparare

Lintea o punem la înmuiat în apă călduță, cam cu o jumătate de oră înainte de a o pregăti. Curățăm cartofii și morcovul și le dăm pe răzătoarea mare.

Ceapa o tăiem solzișori și o prăjim în puțin ulei încins până își schimbă culoarea, după care adăugăm și morcovul și cartofii și le lăsăm să se călească puțin. Pe urmă adăugăm lintea, bulionul și puțină apă și le lăsăm la fiert 20-25 minute.

La sfârșit condimentăm, o luăm de pe foc și mai lăsăm vreo 5 să stea să se pătrundă aromele.

Opțional mai puteți prăji câteva felii de bacon; îi dau o savoare mult mai intensă.

(http://jurnalretete.blogspot.ro/2014/06/mancare-de-linte.html)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise