MANCARE DE MARAR CU GALUSTI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2-3/4 kg. carne de vita, porc sau pasare, 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare, 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde, sare/vegeta, piper ;
  • Galusti : 1-2 oua, 1 lingura gris, 2 linguri faina, sare, 1 lingura ulei.

Mod de preparare

Se prajesc bucatile din carne de vita(porc sau pasare), date cu sare si piper, in ulei, pe ambele parti; se scot deoparte. In grasimea ramasa se rumeneste o ceapa tocata marunt(rasa pe razatoare), cu putina sare si se adauga cca. 6 legaturi bune de marar gras(verde inchis) care in prealabil a fost foarte bine spalat, scurs si taiat in bucati cam de 2 cm.lungime, 1 legatura de ceapa verde tocata, si se inabusa impreuna. Cand s-a inmuiat zarzavatul, se adauga carnea prajita si putina apa cat sa le acopere si se fierbe la foc mic, cu capacul dat putin deoparte, pana scade bine. Se adauga 1 lingurita de faina dizolvata in apa calaie. Se torna peste marar amestecand continuu, se lasa sa mai dea cateva clocote si la sfarsit se mai adauga 1-2 lingurite de bulion si se potriveste de sare/vegeta. Dupa ce mai da 2 clocote o dam deoparte.

Galustile: Se sparg 1-2 oua, se bat bine cu un praf de sare si cu o lingura de untdelemn, se adauga 1 lingura de gris in ploaie si 2 linguri de faina in ploaie. Daca iese prea moale, se mai adauga gris. Trebuie ca aluatul sa aiba consistenta vascoasa, sa curga greu din lingura, dar sa nu devina mat, sa se vada inca oul in pasta.

Se toarna cu lingurita din pasta intr-un vas cu apa clocotita, in care am pus sare, galusti care se lasa sa fiarba. Cand sunt gata (se ridica deasupra apei dar se mai lasa inca putin sa fiarba), se scot cu spumiera si se adauga in mancarea de marar.

Se serveste calda si cui ii place poate pune si o lingura de smantana deasupra.

Se poate face si simpla, fara carne.

[Este o reteta veche de la mama ce-mi aminteste de copilarie si de inceputul verii cand apre mararul din abundenta si e gras, suculent de culoare verde inchis cu parfumul lui inconfundabil.]

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise