MANCARE DE MAZARE CU CARNE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Se poate pregati mazarea de post dupa aceeasi reteta,doar ca nu folositi carne si folositi apa fiarta sau supa de legume.
  • Cand nu doriti sa pregatiti reteta de post o faceti sau cu carne de porc,carne de pasare.
  • Acum am folosit 500 g mazare congelata,o casoleta de pipote si inimioare(sunt dietetice si foarte gustoase), o ceapa,1 ardei gras,putin morcov,putina telina,marar,jumatate lingurita miere de albine,rosii,pasta de tomate,1 catel de usturoi,sare,piper,condimente.

Mod de preparare

Pipotele si inimioarele se curata bine,se spala si se fierb bine.Atentie sa se ia spuma.

Ceapa tocata se inabuse cu morcovul,telina tocate marunt,se adauga ardeiul gras taiat fideluta si mazarea.Din cand in cand se toarna zeama de pipotele si inimioarele fierte.Cand mazarea este fiarta,se adauga rosiile taiate,pasta de tomate,mierea de albine,sare,piper,condimente,carnea si se mai dau cateva clocote.Cand se opreste focul se pune mararul tocat marunt.

Daca doriti se poate introduce putin la cuptor pentru gratinare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise