Mancare de praz cu masline

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 6 fire praz
  • 300g masline
  • 400g carne porc
  • 4 linguri bulion
  • 2-3 felii de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Aceasta este una dintre mancarurile preferate ale sotului si fac aceasta reteta ori de cate ori am ocazia(adica de fiecare data cand ma roaga).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit.

Prazul se taie dupa preferinte,eu am ales ca il toc de 1cm pentru ca nu era tocmai crud.Apoi am turnat apa clocotita peste el si l-am lasat cateva minute.

Peste ceapa adaugam carnea si prazul oparit si le lasam cateva momente la calit.Dupa care adaugam apa fiarta cat sa le acoperim.Le lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute.Adaugam maslinele,feliile de lamaie,potivim de sare si piper.

Se incearca prazul iar cand este fiert se pune si pasta de tomate.Nu recomand sa adaugati bulionul inainte ca prazul sa fie fiert deoarece se va intari si oricat de mult timp il veti tine pe foc tot asa va ramane.

Eu prefer sa il fierb putin mai mult chiar daca nu v-a mai fi chiar asa aspectos.Dar cu siguranta gustul va fi pe placul tuturor.

Pofta buna!!!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise