Mancare de rosii cu carne de pui si orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pui (pulpe
  • aripioare
  • piept)
  • 1 cana orez
  • 4 cani supa de pui
  • 5 rosii
  • 2 gogosari
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • delikat
  • zahar
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu delikat. Dupa ce aceasta a fiert se scoate si se prajeste in ulei incins, apoi se scoate pe un servetel.

In ulei se pun la calit ceapa, gogosarii si ardeiul taiate, adaugandu-se apoi o cescuta de apa, lasandu-se sa fiarba inabusit.

Se adauga apoi orezul curatat si spalat si supa, lasandu-se la foc mic pentru 25 min si amestecandu-se usor sa nu se lipeasca.

Cand orezul e aproape fiert se adauga rosiile oparite si tocate in prealabil, pasta de tomate si carnea, condimentandu-se dupa gust.

Se mai lasa 10 min, se adauga patrunjelul tocat si se serveste calda alaturi de muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise