Mancare de varza cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: varza ½ kg
  • ciuperci Pleuratus 1/2 Kg
  • o ceapa mare
  • o vinata mare
  • o rosie mare
  • 2 ardei grasi
  • unul rosu
  • celalalt verde
  • bulion 250 gr.
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • o foaie dafin.

Mod de preparare

Se taie ceapa si ardeiul fideluta si se calesc in ulei. Dupa ce se rumenesc si se inmoaie, se codimenteaza cu sare si piper, apoi se pun intr-o tava mare smaltuita. Ciupercile se taie felii mari, se oparesc in apa cu sare 10 minute, dupa care se prajesc in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun in aceeasi tava impreuna cu ceapa si ardei. Se taie varza fidea, se caleste in ulei pina se inmoaie si se rumeneste, se adauga rosia taiata cubulete, se continua prajirea 2-3 minute, se adauga cimbrul si mararul in cantitati generoase, se pune foaia de dafin dupa care se pune bulionul si 300 gr. apa. Se continua fierberea pina apa scade la consistenta de sos. Se adauga in tava smaltuita. Se ia vinata, se taie rondele de 1 cm. grosime si se rumenesc, pe ambele fete, pe gratar. Se pun in aceeasi tava. (in prealabil vinetele se tin presarate cu sare ca sa iasa apa, se storc puternic, apoi se gatesc). La final toate ingredientele se amesteca, se definitiveaza codimentarea cu sare si piper si se dau la cuptor 10 minute. Cind mincarea este servita se poate asorta cu smintina sau cascaval ras. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise