Mancare de vinete cu carne de vaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 vinete marisoare.cam 1,5 kg
  • -0,5 kg carne tocata de vita
  • -1 ceapa mare taiata solzisori
  • -4 catei de usturoi maruntiti
  • -1 ardei rosu taiat cubulete
  • -2 conserve de rosii decojite,taiate cubulete
  • -3-4 Lg (linguri) pasta de tomate
  • -0,300 g telemea rasa
  • -ulei
  • -sare,piper,ardei iute
  • -busuioc verde sau uscat,menta,patrunjel

Mod de preparare

Vinetele se spala,se taie cubulete,se sareaza si se lasa in castron,jumatate de ora,pana isi lasa zeama.Apoi se storc usor cu mana.

-Se rumeneste carnea in putin ulei

-Se adauga ceapa,usturoiul,verdeata,condimentele si se calesc impreuna cu carnea vreo 3 minute.

-Vinetele stoarse se rumenesc in putin ulei( cam 4 Lg)

-Se amesteca cu carnea,rosiile (si pasta de tomate indoita cu apa,daca nu e destul sos ) si branza telemea rasa.Se presara parmezan ras deasupra si se baga in cuptorul in prealabil incins .

- Se lasa sa scada sosul si sa se rumeneasca.

-Se serveste cu smantana deasupra si presarata cu bucuioc verde sau patrunjel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise