MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete potrivite
  • 2 dovlecei mici
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 2 ardei
  • 2-3 rosii
  • piper
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde sau marar
  • ulei.

Mod de preparare

Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine sticloasa se pune putina apa si se continua fierberea. Se adauga morcovul taiat rondele. Vinetele se curata de coaja in dungi (eu am folosit de aceasta data vinete albe si galbene), apoi se taie in cuburi. Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte si taie si ei tot in cuburi.Dupa ce morcovul este aproape fiert se adauga ardeiul taiat mai mare, apoi vinetele, dovleceii si usturoiul. Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Se potriveste de sare, se pune piperul si rosiile decojite si tocate marunt. Cand mancarea este bine scazuta este gata. Se adauga mararul sau patrunjelul si serveste calda alaturi de friptura de pui, chiftelute sau carnati.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise