Mâncare de vinete cu roşii şi ardei

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3-4 vinete lunguieţe (mari),
  • 10 ardei graşi,
  • 2-3 cepe potrivite,
  • 1 kg. de roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 2 ouă,
  • 50 g. caşcaval pătrunjel,
  • sare , piper,
  • 2-3 linguri ulei măsline.

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curăţă şi se scurg. Se coc şi ardeii, se curăţă de coajă, se scot cotoarele şi se desfac în fâşii. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde. Ceapa se taie solzi. Un vas de Jena se unge cu ulei apoi se aşează un strat de fâşii de vinete, unul de ceapă, unul de ardei, unul de roşii. Se presară cu pătrunjel tocat, usturoi pisat, sare şi piper. Se continuă aşa până se termină ingredientele. Se termină cu un rând de roşii. Se pune vasul pe foc mic până la primul clocot apoi se dă în cuptorul încălzit din timp, şi se lasă până scade bine. Înainte de a scoate mâncarea din cuptor, se bat cele 2 ouă cu caşcavalul şi se toarnă deasupra. Se ţine în cuptor până se rumeneşte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise