MANCARE DE VINETE FARA CARNE

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 500 g rosii
  • 4-5 cepe
  • o capatana usturoi
  • 250 ml ulei
  • o legatura patrunjel
  • sare,piper dupa gust

Mod de preparare

Vinetetele se spala,se taie in felii rotunde,se oparesc 5 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga bine ,presate intre doua capace de lemn,cu o greutate deasupra.Dupa ce s-au scurs,se prajesc in ulei.Ceapa se taie pestisori si se caleste impreuna cu usturoiul.Rosiile se oparesc cca 1 minut,se decojesc si se taie rondele.se aseaza intr-un vas un strat de vinete,unul de rosii,unul de ceapa,se presara piper si verdeata tocata marunt.Se toarna uleiul ramas si o cescuta cu apa si se da la cuptor.Se serveste rece sau calda.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise