Mancare orientala cu carne de oaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de oaie (luata de la magazinele arabesti unde e taiata special pt.mancare cu orez si nu are nici un fel de miros neplacut)
  • 1 cana de orez
  • 100 g stafide
  • 100 g alune caju
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • scortisoara,cuisoare,cardamom,ardei iute,sofran
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza bine si se lasa asa la frigider ca sa prinda aroma (cca 1 h)

Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, se adauga carnea si putina apa si se lasa sa fiarba.In acest timp se fierbe separat si orezul ( inmuiat in prealabil timp de mai multe ore) Dupa ce a fiert bine orezul se adauga sofran, alune, stafide si carnea de oaie cu sos si se mai fierbe putin.

De obicei arabii pun la orez si fidea prajita dar, desi e gustos nu e sanatos asa ca e mai bine fara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise