Mancarea ciobanului - greceasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 portii
  • 500 g carne tocata oaie, 250 g carne tocata pasare (curcan), 2 vinete potrivite, 5-6 cartofi, o ceapa mare, 5 catei usturoi, un borcan 400 g sos de rosii, branza de oaie, faina, unt, smantana, sare, piper, patrunjel, rozmarin, busuioc.

Mod de preparare

Vinetele crude se curata de coaja se taie cuburi, se sareaza bine, se pun intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa 30 min.

Intre timp se prepara un piure din cartofi, smantana si unt.

Dupa ce vinetele s-au marinat se trec printr-un jet de apa, se scurg f bine, se trec prin faina si se prajesc in ulei la foc mediu pana capata o culoare aurie. Apoi se pun intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei sau unt.

In uleiul ramas de la vinete se pune carnea tocata la foc mediu si ceapa taiata fin. Dupa ce ceapa s-a calit si carnea si-a schimbat culoarea se scurge zeama, se adauga sosul de rosii, usturoiul si patrunjelul taiate marunt si condimentele - sare, piper, rozmarin, busuioc- si se lasa pe foc inca 5-10 minute pana se interpatrund gusturile. Apoi se toarna in vasul termorezistent peste vinete si se presara branza de oaie sfaramitata. Deasupra se pune piureul de cartofi si cateva bucatele mici de unt.

Se coace (neacoperit) la foc mediu 350 F, aproximativ 35-45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se lasa 15 minute in tava inainte de a o servi.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise