Mancarica a la Soranik

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 5-6 ardei grasi(verzi si rosii)
  • 5 rosii
  • 3 cepe mari
  • cimbru
  • piper macinat si boabe
  • vegeta
  • unt
  • vin rosu
  • tarhon
  • boia iute
  • 1 sticla de bulion

Mod de preparare

Intai se prepara sosul.Se ia o tigaie care se unge cu untul in totalitate ,se pune la foc mic pana cand tigaia incepe sa sfaraie.In tigaie se toarna bulion pana cand aceasta este pe jumatate plina,se adauga ceapa taiata pestisori sau felii si se amesteca pana cand ceapa devine moale.In timp ce amestecati adaugati vegeta dupa gust(daca mancati mai sarat sau nu).Peste vegeta se presara piper si cimbru(1 lingurita de piper macinat dar sa fie rasa,si 2 lingurite de cimbru incat sa dea savoare sosului).Se adauga si vinul rosu cam jumatate de cana de vin rosu insa nediluat si amestecati.

Intr\'o cratita eventual ovala si mai lunga sau ce aveti la indemana puneti carnea taiata felii.Rosiile se fierb 5 minute,se decojesc si se pun in tigaie,iar ardeii se taie felii.Decorati cratita cu carnea,rosiile si ardeii si dupa adaugati sosul preparat inainte pana cand umpleti cratita.Acuma adaugati piper boabe dupa preferinta,cimbru,tarhon si daca doriti mai iute si boia.Presarati ca si cum ati cerne faina ca sa acoperiti cratita.

Se lasa la foc mic in cuptor pana scade,mai adugati o cescuta de vin cand scade si apoi o puteti scoate ,intregul procedeu durand intre o ora si jumatate-2ore.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise