Mancarica bucovineana de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui sau 6 pulpe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardel verde
  • 1/2telina sau pastarnac
  • 2 linguri suc de rosii
  • sare,piper,vegeta de pui
  • 1 kg cartofi
  • 11/2 cana apa

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 50ml ulei, apoi adaugam morcovul rondele, ardeiul, telina si pulpele spalate si taiate in doua sau puiul taiat bucatele, apa, condimentam si lasam sa fiarba cca 10 min. Cartofii se taie in 6 si ii adaugam peste carne. Recomand sa facem aceasta mancarica in ceaun de 4l. Lasam la fiert , inca 15-20min. Acum adaugam sucul de rosii si usturoiul pisat. Daca apa scade prea tare mai adaugam si-i dam gust.

Se serveste cu mamaliguta, mujdei de usturoi si gogonele murate.

E o bunatate de te lingi pe degete. :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise