MANCARICA DE ARDEI GRAS CU ROSII

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -400 grame ardei gras;
  • -300 grame rosii;
  • -150 grame ceapa uscata;
  • -50 grame bacon afumat(pentru gust);
  • -ulei,boia dulce,boia iute,sare,piper.

Mod de preparare

1. Rosiile se spala,se oparesc citeva minute, dupa care se decojesc si se feliaza subtire;

2. Ardeiul se spala, se curata de seminte si pielita si se taie in felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt;

3. Baconul se tai cubulete, se caleste putin, dupa care peste el se pune ceapa, se mai calesc putin impreuna, se indeparteaza de pe foc si se adauga boia, sare piper;

4. Vasul cu aceasta compozitie se pune din nou pe foc si se fierbe totul fara capac, cateve minute, dupa care se adauga rosiile si ardeii, se acopera pe jumatate cu capaculsi se fierb pana sunt gata, in functie de preferinte se mai poate condimenta sau nu.

Sfat: se mai poate adauga in compozitia finala oua batute sau orez fiert cu cca 3-5 minute inainte de a indeparta preparatul de pe foc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise