Mancarica de dovlecei cu piept de pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de faina
  • jumatate de piept de pui
  • 3 fire de marar
  • 3 linguri de smantana
  • sare, vegeta
  • alte condimente

Mod de preparare

Dovleceii ii dai pe razatoarea cu gauri mari si se presara sare peste ei. Ii lasi sa se scurga apa din ei, cam 10 minute. Intr-o craticioara, pui uleiul la incins apoi dai drumul la faina. Lasa pe foc si amesteca in continuu aproximativ 3-4 minute. Dovleceii ii storci de apa si ii pui in cratita, peste sosul de faina. Nu se adauga apa, caci dovleceii vor lasa ei. Daca totusi ti se pare ca ar trebui putina apa, poti adauga 3-4 linguri de apa. Lasi la foc pentru jumatate de ora.

In timpul acesta pui pieptul de pui la fiert cu putina vegeta. Cand este fiert se scoate din apa si se desface in fasii mici pe care le adaugi peste dovlecei. Pui mararul tocat si smantana. Condimentezi dupa gust.

Se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise