Mancarica de pui cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 8 pulpe inferioare pui;
  • - 350 ml suc de rosii;
  • - 1 lingura ardei tocat conservat sau 1/2 ardei rosu taiat feliute;
  • - 1 morcov;
  • - 1 telina;
  • - 2 cepe mici sau una mare;
  • - usturoi;
  • - 1 borcan ciuperci intregi;
  • - 1/2 lingurita boia iute;
  • - 1 lingurita cimbru;
  • - 1/2 lingurita salvie;
  • - 100 ml vin alb;
  • - ulei;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit si apoi se feliaza.

Intr-o cratita se pune putin ulei, iar cand s-a incins se adauga ceapa, care se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde, pana se inmoaie un pic.

Apoi se adauga usturoiul si se mai amesteca pana isi imprumuta aromele. Se adauga pulpele si dupa 5 minute se toarna si vinul. Se pune capacul si se lasa la foc mic aproximativ 20-30 minute.

Dupa aceea se adauga morcovul si telina si se mai lasa inca 15 minute.

Se adauga boia iute, cimbru, salvie, ardei si ciupercile si se mai lasa 10 minute. La sfarsit se adauga sucul de rosii, si se potriveste de sare si piper.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise