Mancarica de urzici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 gramezi mari de urzici
  • 300 ml lapte sau iaurt gras
  • 1 capatana usturoi romanesc
  • 2-3 linguri faina
  • ulei,sare

Mod de preparare

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors),si se toaca foarte marunt sau se pun in blender cateva secunde .

Se caleste usturoiul , se adauga urzicile tocate(facute pireu) . Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga amestecul de faina si lapte,(iaurt) pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Se decoreaza cu smantana

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise