Mancarica din piept de pui cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame piept de pui;
  • 500 ml smantana 20% grasime;
  • 3 cepe potrivite;
  • 1 cana alune decojite;
  • 1 lamaie;
  • 6 oua fierte tari;
  • 1 radacina telina potrivita (500 grame max.);
  • 2 ardei gras (rosu, verde);
  • marar si patrunjel verde (1 legatura);
  • 150 ml ulei;
  • o lingura de faina;
  • 50 grame unt;
  • sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca in servet absorbant, se taie cubulete, dupa care se caleste in ulei, la foc mare, pana devine auriu (sau se poate face la gratar, dupa care se taie cubulete).

Ceapa, telina, ardeii, se curata, se taie marunt, respectiv cubulete, telina se stropeste cu putina zeama de lamaie.

Alunele se coc cca. 30 minute in cuptor si se faramiteaza, nu prea tare, bucatelele sa fie potrivite.

Ouale se dau prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana si o lingura de faina, pana la omogenizare.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa, ardeiul, telina, alunele, se calesc cca. 5 minute, la foc rapid, dupa care se adauga untul si o cana cu apa (250 - 300 ml), se reduce focul, se acopera oala si se lasa sa fiarba preparatul cca. 15 minute, la foc potrivit.

Se adauga pieptul de pui prajit si taiat cubulete, se mai lasa la fiert cca. 15 minute.

Se adauga amestecul de smantana, ou, faina, se asezoneaza si se lasa preparatul la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda, pana se ingroasa sosul.

Inainte cu 5 minute de a opri focul se adauga mararul taiat marunt, iar dupa ce oprim focul se adauga patrunjelul tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise