Marinata de peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de peşte mărunt tăiat felii de 1 deget
  • cam 6 morovi+ 6 cepe mari(depinde de oală)
  • 1 pahar de ulei(cam 100 ml)
  • 1 pahar de otet(100 ml)
  • foi de dafin
  • bulion + pasta de tomate pana da peste compozitie (cam 2 l de bulion mai gros)
  • putin zahar(2 linguri)
  • 1-2 lingurite de vegeta, piper, ghimbir, alte mirodenii(dupa preferinte si posibilitati)
  • Am mai pus si o legatura de patrunjel sau marar, uneori.

Mod de preparare

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe)

1 rând de peşte( se tot repeta)

Se pune intr-o oală sub presiune cam 50 de minute de când incepe sa fiarbă. Dai focul pe mic, bre, cand ţiuie ca nebuna! O laşi să se racească şi verifici dacă s-au făcut toate. Daca peştii nu s-au fiert destul, mai pui pe foc mic.

Cine doreste să o ţina mai mult, o pune în borcane si o sterilizează. Poţi pune şi puţin salicilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise