Marmeladă de zmeură şi rabarbăr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure)
  • 1 kg. de rabarbăr(revent
  • o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina
  • roz la culoare şi cu gust acrişor)
  • 1/2 kg. de zahăr
  • salicilat.

Mod de preparare

Se spală bine zmeura şi rabarbărul cojit şi tăiat bucăţi. Apoi se pun la fiert şi se trec prin sită. Se adaugă zahărul şi salicilatul şi se fierbe compoziţia în cratiţă smălţuită, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se toarnă fierbinte în borcane încălzite, care se lasă să se răcească învelite în prosoape.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise