Marmelada de piersici

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3kg piersici
  • 1kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ zeama de lamaie

Mod de preparare

Piersicile se spala bine si se oparesc in apa fierbinte ca sa poata fi mai usor de curatat pielita.Se curata dupa ce toate sunt oparite si se taie felii.Se pun feliile in vasul de dulceta alternand cu zaharul.Se lasa 2-3 ora sa isi lase zeama,apoi se pun la foc pe o plita groasa.Se lasa sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca,pana devine groasa.Daca piersicile sunt prea tari se mixeaza cu ajutorul blenderului.Marmelada se cunoate cand este legata,daca se pune o lingura din ea pe o farfurioara si nu mai lasa sirop.Se ia de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se pune in borcane care se introduc in cuptorul fierbinte,fara foc,pana prinde o crusta deasupra,apoi se lasa sa se raceasca si se pun in camara.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise