Marmelada de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prune brumarii de toamna foarte coapte
  • zahar.

Mod de preparare

Prunele se oparesc si se curata de pielita si se scot samburii.Pentru 2 kg de prune curatate trebuie 1 kg de zahar,se amesteca si se lasa pana a doua zi,se pun la fiert,mai intai la foc mic,pana se topeste zaharul,apoi la foc iute,pentru a nu se inchide la culoare,se amesteca mereu.

Cand este suficient de legata,se pune fierbinte in borcane incalzite in cuptor si se leaga cu celofan sai li se pun capace,dupa ce s-a racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise