Marmelada de struguri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o farfurie adinca plina cu struguri din soiul "Capsunica" sau "Ananas"
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamiie
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ 1/2 de ora. Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumind mereu, iar cind este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamiie si citeva picaturi de zeama. Se incearca daca este suficient legat, picurind citiva stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cind stropii nu mai curg, marmelada este suficient de legata.

Se obtine o marmelada foarte fina, de culoare rubinie si foarte parfumata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise