Masline taiate cubulete murate

Timp pregatire
4200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg masline verzi-negre (intre verde si negru)
  • -500 g morcovi
  • -300 g ardei (verde) dulce
  • -6-8 ardei iuti
  • -150-180 g usturoi
  • -10 lingurite sare
  • -ulei de masline
  • -saramura (la 1 l de apa se pun cca 90 g sare)

Mod de preparare

Din masline se scot simburii, cu un aparat special (vezi foto). Maslinele, fara simburi, se pun in apa, se lasa in apa 2-3 zile (sa nu mai fie amare). Dupa 2-3 zile, maslinele se scurg de apa, apoi se taie cubulete. La fel se taie morcovii si ardeiul dulce. Usturoiul si ardeiul iute se taie foarte marunt (mai marunt decit celelalte).

Se amesteca totul, se pune peste ele cam 10 lingurite de sare, se amesteca totul. Se lasa asa, cam 1.30-2 ore.

Se pune in borcane (nu mari).Incercam sa nu punem apa, pe care o lasa.

Se pune peste ele ulei de masline sau saramura.

Se pun in camara.

Se consuma cam dupa 6-8 saptamini.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise