Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Timp pregatire
4320 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -10 kg masline verzi
  • -2,5 kg lamai
  • -6-8 ardei iuti mari( in functie de cat dorim maslinele de picante)
  • -apa
  • -sare grunjoasa
  • -cca 700 ml ulei de masline natural,nerafinat

Mod de preparare

Maslinele se zdrobesc cu ajutorul unei pietre sau se trec printr-o masina special conceputa pentru acest scop, apoi se spala si se pun intr-un lighean.

Se are grija sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea ligheanul si se adauga apa; maslinele se umfla in cele 3 zile si de asemenea trebuie sa fie o cantitate suficienta de apa care sa absoarba amareala din ele.

Apa se schimba de 2 ori pe zi.

In seara zilei a 3-a se scurge apa de pe masline.

Jumatate din lamai se storc si jumatate se taie in cubulete de 2-3 cm.

Ardeiul iute se taie in rondele de cca 2 cm.

Se amesteca ardeii si lamaia cu maslinele din lighean,strangand putin in maini lamaia pentru a se patrunde mai bine maslinele cu sucul lor.

Se pun maslinele impreuna cu lamaia si ardeiul iute in borcane; nu se umplu borcanele complet;se acopera maslinele cu o rondela de plastic perforata ce nu le va permite sa se ridice la suprafata cand adaugam apa.

Zeama de lamaie stoarsa se repartizeaza in mod egal in toate borcanele.

Se adauga apoi saramura: pentru fiecare litru de apa se calculeaza 75 de grame de sare, sau cum descriu foarte plastic localnicel, sa simti ca este “dulce de sarata”.Se pune apa cu sarea la fiert si cand da in clocot se opreste focul.Se lasa sa se raceasca.

Apa trebuie doar sa acopere maslinele; restul de 3-4 cm se umplu cu ulei de masline, care are rol de izolare si nu va permite formarea mucegaiului.

Se inchid ermetic borcanele si se lasa pe o tava inca o zi pentru a supraveghea fermentarea.

Se pun in camara si se pot consuma dupa cca o luna.

Am primit de la o pacienta ulei de masline proaspat nerafinat si am acoperit cu el maslinele; uleiul proaspat are o aroma speciala si e putin iute.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise