mazare cu friganele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g mazare boabe
  • 150 g grasime
  • 1 lingura faina
  • 3 legaturi cu marar
  • 1 litru lapte
  • 1 franzela
  • 2 oua
  • 350 ml ulei

Mod de preparare

Mazarea boabe se pune intr-o cratita cu ulei si se inabuse la foc slab, se acopera cu capac si se amesteca din cind in cind, se gusta daca este facuta, se adauga 1 lingura de faina dizolvata in putina apa, sare, piper, mararul, se mai lasa 10 min sa fiarba.

Franzela se taie felii, laptele se bate cu ouale si sarea, se inmoaie feliile de franzela in lapte, se stoarce fiecare feliie in palme sa elimine surplusul de lichid si se prajesc in ulei.

Se servesc cu mazare si salata verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise