Melci cu cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 200 g margarina
  • - 3 oua
  • - 20 g drojdie
  • - lapte
  • - 300 g zahar pudra
  • - 200 g fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si 2-3 lingurite zahar, o acoperim cu un servet si lasam sa creasca la cald 10-15 minute.

Spargem ouale si separam albusul de galbenus. Amestecam faina cu drojdia, cele 3 galbenusuri si cele 200 g margarina. Framantam bine aluatul si mai adaugam treptat lapte caldut, pana cand obtinem un aluat de consistenta medie, care se intinde usor. Formam o bila din aluat, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Batem albusurile cu zaharul pudra, iar dupa aceea adaugam nuca de cocos.

Acum impartim bila de aluat in patru parti egale. Din fiecare parte intindem cate-o foaie subtire si ungem foaia cu compozitia cu nuca de cocos. Dupa aceea rulam foaia, iare ruloul obtinut vom taia felii de aprox. 3 cm grosime.

Asezam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii asezam in cuptorul preincalzit si ii coacem la foc domol aprox. 15-20 minute. Sa avem grija sa nu-i coacem prea mult, pentru ca se intaresc. Cand s-au rumenit un pic, se pot scoate.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise