Melcisori cu nuca si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -1 ou
  • -50 g zahar
  • -80 g unt
  • -putina sare
  • -coaja de portocale
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -200 g nuci macinate
  • -zahar dupa gust( 4-5 linguri)
  • -scortisoara macinata dupa gust (1/2-1 ligurita )
  • Pentru uns foaia inainte de a pune umplutura:
  • -unt topit 1-2 linguri
  • Pentru uns deasupra melcisorii:
  • -1 galbenus + 2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Preparare: Framantam un aluat. Il lasam la crescut o ora.

Intr-un castronas amestecam ingredientele pentru umplutura.Rasturnam aluatul crescut pe o suprafata presarata cu faina. Din el intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit.Presaram pe toata suprafata amestecul de nuca, zahar si scortisoara. Apoi rulam cu grija. Taiem ( felii ) melcisori lati de aproximativ 3 cm latime.Ii asezam pe o tava tapetata si ii ungem cu galbenus + smantana. Dam la cuptor pentru 20 de minute.Ii lasam sa se raceasca putin, dupa care ii asezam pe un platou. Sunt excelenti la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise