Melcisori cu nuca si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -1 ou
  • -50 g zahar
  • -80 g unt
  • -putina sare
  • -coaja de portocale
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -200 g nuci macinate
  • -zahar dupa gust( 4-5 linguri)
  • -scortisoara macinata dupa gust (1/2-1 ligurita )
  • Pentru uns foaia inainte de a pune umplutura:
  • -unt topit 1-2 linguri
  • Pentru uns deasupra melcisorii:
  • -1 galbenus + 2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Preparare: Framantam un aluat. Il lasam la crescut o ora.

Intr-un castronas amestecam ingredientele pentru umplutura.Rasturnam aluatul crescut pe o suprafata presarata cu faina. Din el intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit.Presaram pe toata suprafata amestecul de nuca, zahar si scortisoara. Apoi rulam cu grija. Taiem ( felii ) melcisori lati de aproximativ 3 cm latime.Ii asezam pe o tava tapetata si ii ungem cu galbenus + smantana. Dam la cuptor pentru 20 de minute.Ii lasam sa se raceasca putin, dupa care ii asezam pe un platou. Sunt excelenti la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise