Melcisori cu stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ● 400 g faina
  • ● 150 g margarina
  • ● 150 g zahar pudra
  • ● sare
  • Pentru umplutura:
  • ● 50 g stafide
  • ● 1 lingura scortisoara macinata
  • ● 4 linguri zahar
  • ● 1 plic zahar vanilat
  • ● 1 ou
  • ● miere

Mod de preparare

1. Din ingredientele pentru aluat faci o coca pe care o bagi la rece 30 de minute. Intinzi o foaie, o impaturesti si o lasi la rece inca 20 minute.

2. intinzi o foaie de aproximativ 3 mm grosime. Amesteca scortisoara cu zaharul, zaharul vanilat si stafidele si asteni pe foaie amestecul.

3. Rulezi strans foaia, iar din ruloul obtinut tai bucati de 2 cm.

4. Pui melcisorii in tava de copt si ii ungi cu oul batut. Coci la cuptorul bine incins, la foc iute, aproximativ 20 minute. Cand sunt gata ii ungi cu putina miere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise