Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 300 ml apa calduta
  • ½ lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 fir de praz
  • 100 gr masline negre feliate
  • 1 ardei gras rosu
  • 250 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • Sare, piper
  • 2 fire de patrunjel

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu jumatate de lingurita de sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa la dospit minim o ora.

Se curata si se caleste in putin ulei de masline prazul impreuna cu ardeiul si ciupercile tocate marunt.

Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin legumele.

Se rastoarna compozitia intr-un bol si se amesteca cu maslinele feliate.

Se intinde aluatul in foaie subtire se imparte in fasii de circa 10 cm lungime.

Pe fiecare fasie de aluat se intinde un strat subtire de legume apoi se ruleaza sub forma unor melcisori.

Se pun melcisorii in tava unsa si se dau la cuptor circa 30 de min sau pana devin aurii.

Dupa ce s-au copt se ung usor cu putin ulei de masline si se presara patrunjel verde. Sunt un deliciu !

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise