Mere Bucovinene

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere de marime medie (sau mai multe in functie de diametrul tavii)
  • zahar
  • margarina/unt
  • zaharvanilinat

Mod de preparare

Se spala merele si se incearca scoaterea cotorului fara a taia marul (pe la partea superioara). Merele nu se cojesc de coaja In locul gol din mijlocul marului se pune o lingurita de zahar, un cub de margarina/unt si zaharul vanilinat. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Se servesc reci

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise