Mere coapte

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere 2 kg
  • alune 50 g
  • stafide 50 g
  • orez 100 g
  • zahar 100 g
  • lapte 250 ml
  • oua 2 buc
  • unt 100 g
  • dulceata 100 g
  • sare

Mod de preparare

Merele se spala, se scobesc cu o lingurita de scobit. Orezul se fierbe in lapte cu zahar si putina sare. Se adauga la orez alunele care au fost prajite si zdrobite, 50 g unt, ouale si stafidele. Se umplu merele cu aceasta compozitie, se asaza intr-un vas de cuptor in care s-a pus restul de unt, se da vasul la cuptor pentru 20-25 min. La servit se pune pe fiecare mar cate o lingurita de dulceata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise