MERE COAPTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 mere de marime egala,
  • 8 lingurite jeleu de coacaze,
  • 1 varf de cutit de scortisoara,
  • 4 linguri zahar,
  • 50g.unt,
  • 50g.migdale taiate pe lung;

Mod de preparare

1. Se spala merele si li se scot cotoarele. Se aseaza intr-o forma intinsa, termorezistenta si unsa cu unt. Se toarna jeleu de coacaze in mere si se presara peste ele zahar si scortisoara. Deasupra se pun felii de migdala si untul taiat felii.

2. Se pun la cuptor si se tin cam 20 de minute la 175*C. Se servesc cu frisca proaspat batuta si zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise