Mere in halat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml. apa
  • 200 g. faina
  • 1 fiola rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat la final

Mod de preparare

Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu lingura, alternand cu albusul spuma. Inlaturati cotorul si coaja de la mere si le taiati rondele. Picurati peste ele fiola de rom, le dati prin aluat si le prajiti in ulei incins pe ambele parti. Le scoateti pe hartie absorbanta si le pudrati cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise