Mere rase in coca de clatite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 g faina
  • - 450 ml lapte
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 oua
  • - cca. 900 g mere
  • - 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • - un virf de lingurita de sare
  • - arome (vanilie, esenta de rom, coaja rasa de lamiie)

Mod de preparare

Intr-un vas se pun galbenusurile cu sarea, aromele si scortisoara si se amesteca.

Se pune apoi uleiul si cca 400 ml lapte si se amesteca.

Se pune apoi toata faina si se amesteca bine, cu dosul unei linguri de lemn, pina cind compozitia nu mai are cocoloase. Se dilueaza cu restul de lapte, adaugind putin cite putin, la inceput.

Se adauga merele rase, se amesteca bine, apoi se pun albusurile (batute spuma) si se amesteca incet, pina ce compozitia e omogena.

Se prajesc, in ulei fierbinte, luand din compozitie cu o lingura.

Prajite, se pun pe servetele absorbante. Se servesc caldute sau reci, presarate cu zahar pudra si scortisoara pudra.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise