Mere rase in coca de clatite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 g faina
  • - 450 ml lapte
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 oua
  • - cca. 900 g mere
  • - 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • - un virf de lingurita de sare
  • - arome (vanilie, esenta de rom, coaja rasa de lamiie)

Mod de preparare

Intr-un vas se pun galbenusurile cu sarea, aromele si scortisoara si se amesteca.

Se pune apoi uleiul si cca 400 ml lapte si se amesteca.

Se pune apoi toata faina si se amesteca bine, cu dosul unei linguri de lemn, pina cind compozitia nu mai are cocoloase. Se dilueaza cu restul de lapte, adaugind putin cite putin, la inceput.

Se adauga merele rase, se amesteca bine, apoi se pun albusurile (batute spuma) si se amesteca incet, pina ce compozitia e omogena.

Se prajesc, in ulei fierbinte, luand din compozitie cu o lingura.

Prajite, se pun pe servetele absorbante. Se servesc caldute sau reci, presarate cu zahar pudra si scortisoara pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise