Mere surpriza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar vin alb
  • 60 gr zahar brun
  • 2 linguri miere
  • putina esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 6 mere verzi tari acre
  • inghetata de vanilie sau fructe
  • frisca batuta

Mod de preparare

Merele le curat de coaja si le tai in doua si scot casa simburilor .

Intr-o tigaie punem la fiert vinul cu toate mirodeniile si lasam putin sa fiarba .Turnam sosul intr-un pirex si punem jumatatile de mere cu taietura in jos in sos. Lasam sa se coaca ca-m 15 minute sau pina cind incep sa se moaie dar nu sunt complet coapte. Le scoatem din cuptor si le lasam putin sa se raceasca. Asezam pe fiecare farfurie jumatate de mar cu casa simburilor in sus si punem o portie de inghetata stropim putin din sos si putina frisca si presaram si putine nuci prajite si taiate bucati mici. Este un deliciu usor de facut si foarte aspectuos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise